Zentrada vill stödja små återförsäljare när Amazon etablerar sig i Sverige

February 15, 2018

Zentrada, Europas största inköpsplattform för konsumentprodukter, förstärker sin närvaro på den svenska marknaden efter det att experter förutspått en svensk lansering av den amerikanska retail-jätten Amazon senare i år. 

 

Medan svenska konsumenter förväntas uppskatta ett större urval och bättre priser, eftersom Amazon öppnar den svenska marknaden för utländska online-säljare, kommer de svenska handlarna att behöva anpassa sig till större konkurrens. Det är främst de mindre fristående handlarna som måste förbereda sig så tidigt som möjligt. En liknande situation är när Amazon öppnade den italienska marknaden och de inhemska handlarna genast fick ny konkurrens från redan etablerade tyska spelare.

 

”Den stora konkurrensen kommer inte att ske mellan online och fysiska butiker, men snarare kring sortiment och traditionellt sett höga priser på den svenska marknaden jämfört med resten av Europa.” Förklarar Emil Huovinen, Market Development Manager på Zentrada i Skandinavien. ”Vi känner igen situationen och oroligheterna från andra länder. Amazons etablering medför nya spelregler, mer så än ”normala” marknadsplatser.”

 

Zentradas plattform har sedan 2013 använts av Amazon- och eBay-handlare för nå lägre priser och snabbare kunna byta ut säsongsprodukter och trendartiklar. Samtidigt har e-handel introducerat nya koncept för de fysiska butikerna och alltfler handlare utnyttjar möjligheterna till online sourcing. ”Bredare, billigare, och snabbare växlande sortiment är nödvändiga för att få ut det mesta av sin nuvarande kundfrekvens. Konkurrenskraftigheten ligger i nya sortiment strategier.” säger Huovinen.

 

Det är där Zentrada erbjuder hjälp med ett sortiment på över 400 000 produkter med bäst priser från Europas ledande leverantörer. Där kan handlare enkelt jämföra och anpassa sitt sortiment så att det möter en ständigt växlande efterfrågan. Huovinen och hans arbetslag arbetar nu med organisationer och företag i Sverige för att uppmärksamma handlarna om den kommande konkurrensen. Snart kan företaget släppa svenska samarbeten som kommer att gynna de svenska handlarna.

 

För mer information besök www.zentrada.eu eller kontakta Emil Huovinen,

Tel. +46 (0) 8 559 23 509, email. emil.huovinen@zentrada.eu

Read Article

zentrada extends Fashion Marketplace

June 10, 2017
Read Article

Fidget Spinner – The Trend Product 2017

May 24, 2017
Read Article

zentrada License Monitor, January - April 2017 - Paw Patrol new in 1st Place in Demand

May 19, 2017
Read Article

Zentrada starts the Business Year with a Spring Catalogue

March 21, 2017
Read Article

Christmas Business starts into the hot phase with the Print-Catalogue „zentrada-Wholesale-Bestseller“

October 21, 2016
Read Article

Zentrada – License Barometer May - August 2016 Toys Topic Pokemon rockets to number 1

September 9, 2016
Read Article

Zentrada honors their best suppliers in the consumer good trade

March 26, 2014
Read Article